Tingdalsøerne

Afstand: 12.52 Km

Tingdalsøerne er betegnelsen for de små hedesøer Rævsø, Pytsø, Grane Langsø, Kalgård Sø og Kongsø tæt på Silkeborg. Disse små hedesøer ligger smukt omgivet af frodige plantager og vidunderlig hede.

Lobelia-søer

De idylliske Tingdalsøer er meget rene (næringsfattige), klarvandede søer, der kaldes "Lobelia-søer", bl.a. fordi planten tvepibet lobelie vokser i søerne.  Deres naturskønne omgivelser er omfattet af beskyttelse på grund af deres sårbare natur overfor menneskelig indflydelse. Af denne årsag er det vigtigt at respektere restriktionerne, der indebærer, at man ikke må betræde de træ- og buskfri bredder, eller dyrke aktiviteter såsom badning, fiskeri og sejlads i søerne.

Dog adskiller Torup Sø sig som en almindelig sø, hvor en del af den østlige søbred er tilgængelig for besøgende takket være specifikke fredningsbestemmelser.

På den vestlige side af Kalgård Sø og Kongsø strækker Kongsø Hede sig, hvor der aktivt udføres naturpleje for at bevare områdets karakter og forhindre tilgroning. En særlig attraktion på heden er den lille opdæmmede sø med en historisk borgbanke kendt som "Hansborg".
 
Der er afmærkede stier og informationsskilte i området.

Se, hvad andre deler på Instagram

#søhøjlandet #visitsilkeborg #visitaarhusregionOpdateret af: VisitAarhus  | info@visitaarhus.com
Ællinger på sø i Silkeborg Fotograf: Silkeborg Kommune