Ring Sø

Er delvist privatejet, hvor publikum har adgang til det offentlige strandareal fra Søkildevej.

Der er ligeledes offentlig adgang på en trampesti på ca. 2,4 km rundt om søen. Stien kræver, at man har solidt fodtøj på, og den er vanskelig tilgængelig for barnevogne og kørestole.

Afstand fra Pejsegården: 1,5 km.


Legoland

Legoland Billund er en fortryllende forlystelsespark beliggende i Billund, Danmark. Den er kendt verden over for sine imponerende LEGO-bygningsværker, spændende forlystelser og sjove aktiviteter for hele familien. Med millioner af LEGO-klodser og utallige muligheder for leg og eventyr er Legoland Billund et uforglemmeligt rejsemål for LEGO-entusiaster i alle aldre.

Afstand fra Pejsegården: 54,5 km.


Kattegatcentret

Bliv bidt af havet. Mærk gyset, når hajerne omringer dig. Forelsk dig i de nuttede sæler, fang en krabbe og ro i kajak på ishavet. Oplevelser både inde og ude, der bider sig fast for altid.

Afstand fra Pejsegården: 114 km.


Djurs Sommerland

Er i til fart, leg og sjov for hele familien? Så glæd jer til Danmarks største rutchebaner, det kæmpestore Vandland og over 60 forlystelser for både små og store legebørn. kom og oplev, hvorfor Djurs Sommerland er kåret til Nordens bedste sommerland fire år i træ - og prøv de 2 superseje nyheder for hele familien.

Afstand fra Pejsegården: 92,5 km.


Givskud Zoo

Her får du adgang til tre vildt forskellige oplevelser på samme billet: Zoo til fods, safaripark i egen bil og den imponerende dinosaurpark. Dyrepassere og biologer står hver eneste dag for dagens program, hvor de fodrer dyrene og fortæller om dem med fakta.

Afstand fra Pejsegården: 31,7 km.


Randers Regnskov

At træde ind i Randers Regnskov er som at træde ind i en anden verden. Luften er varm og fugtig og fyldt med lydene fra brusende vandfald og det mangfoldige dyreliv, der findes her. I frodige, grønne omgivelser kan du opleve alt fra små, flittige bladskærermyrer til store, majestætiske jaguarer og således for en stund få følelsen af at være på et sandt tropeeventyr.

Afstand fra Pejsegården: 79,4 km.


Den Genfundene Bro

Oplev smuk ingeniørkunst fra 1899 ved Den Genfundne Bro. I Horsens Kommune ligger en unik turistattraktion for hele familien i form af Den Genfundne Bro, der lå i hi inde i en dæmning i 85 år. I 2014 blev broen gravet fri og restaureret til fordums storhed, og i dag er broen et storslået syn og en endnu bedre oplevelse at gå hen over. Naturstien løber gennem Træden Skov, hvor den passerer Gudenåens gamle løb på en høj dæmning. Tilbage i den smalsporede jernbanes tid krydsede togene Gudenådalen på en imponerende stålgitterbra ca. 15 meter over åens løb. På det tidspunkt, Nordeuropas højeste gitterbro. Ved ombygningen til normalspor i 1929 valgte man at bygge en jorddæmning - alt mens gitterbroen var inde i dæmningen. 

Afstand fra Pejsegården: 8,6 km.


Himmelbjerget

Trods det, at Himmelbjergets top rejser sig 147 meter over havets overflade, får man hos geologerne den oplysning, at Himmelbjerget er en "falsk" bakke. Da istiden var forbi, gravede de ernorme smeltevandsmasser sig ned i jordlagene og dannede de tunneldale, hvis skrå sider danner den "falske" bakke - i  modsætning til den "ægte" bakke, som er jævnt afrundet til alle sider. I tunneldalen, som skabtes af smeltevandet, findes den smukke Julsø, over hvis overflade Himmelbjerget rejser sig. 

Afstand fra Pejsegården: 23,6 km.


Hjejlen

Sejl en tur på Silkeborgsøerne med Hjejlen. "Hjejlen", verdens ældste kulfyrede hjuldamper, er i dag perlen i en række af historiske både. Hjejleselskabet ejer 8 unikke historiske både der hvert år er rammen om en oplevelse for mere end 125.000 gæster på søerne.

Afstand fra Pejsegården: 29 km.
Et vellykket arrangement begynder med en god fortæller. Fortæller og gruppe skal nemlig gerne matche. Oplev inspirerende og engagerede guider, og lær mere om alt fra store historiske begivenheder og personer til kultur, gastronomi og dansk hygge.

Se guidede ture i Jylland her     Se guider i Nordjylland her